Jelenlegi hely

Megújuló energia

Napjaink megújuló energiaforrásai között jelentős helyet foglalnak el a szélenergián alapuló megoldások. A szélenergia hasznosításának előfeltétele a szélerőmű tervezett helyén uralkodó szélviszonyok és egyéb meteorológiai jellemzők vizsgálata.
Társaságunk komplex megoldásokat kínál a meteorológiai jellemzők mérésére. Ez magában foglalja a feladatra legalkalmasabb meteorológiai szenzorokat, intelligens adatgyűjtő egységet, távmenedzselési és (vagy) adatletöltési modult, valamint opcionálisan a 220V~ -os hálózati betáplálás hiánya esetén a napcellás áramellátó rendszert. Amennyiben a Megrendelőnk igényli, úgy tudunk biztosítani maximum 40m ?es magasságig kitolható mobil tornyot, vagy egyedi igények szerinti kialakítású és méretű mobil torony tervezést, engedélyeztetést, gyártást és telepítést.

szélirány

Szélerőművek létesítésének előzetes vizsgálatához és üzem alatti kontrolljához a Lambrecht GmbH. professzionális szélsebesség és szélirány mérő szenzorjait javasoljuk. Ezen szenzorokkal már több éves tapasztalattal rendelkezünk (az ország területén 16 helyszínen) és minimális karbantartás mellett kifogástalanul üzemelnek.

Az egyéb meteorológiai paraméterek (másodlagos szélirány és szélsebesség, hőmérséklet, relatív páratartalom, légnyomás, csapadékmennyiség) mérésére a Davis Instruments Corp.Cabled Vantage Pro2? félprofesszionális szenzorját alkalmazzuk.

szélmérő06322C.jpg

A szenzort direkt módon csatlakoztatjuk az adatgyűjtő egységhez, megkerülve a jelentős többlet költséggel bíró egység (Envoy) közbeiktatását, ami a hardver- és szoftverelemek csökkentése révén növeli az üzembiztonságot.

Az adatgyűjtő egységet egy beágyazott rendszerű hardverből és LINUX alapú szoftverből álló megoldással szállítjuk. A központi egységen kívül a hardver és szoftver is társaságunk saját fejlesztése. Ezzel tudjuk a biztosítani a megrendelőink speciális igényeinek gyors és garantált minőségű kiszolgálását. Az adatgyűjtő egység rendelkezik LAN csatlakozással is, ami lehetőséget ad a mért adatok akár WEB ?en keresztüli azonnali (real-time) megjelenítéséhez is.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, úgy további információért kérjük keressék kollégáinkat, akik állnak rendelkezésükre.